Knjiga Gabi Abramac o jezicima ortodoksnih Židova u New Yorku

Share

U izdanju nakladničke kuće Srednja Europa iz tiska je izišla knjiga dr.sc. Gabi Abramac pod naslovom Dos heylike yidish vort: Jidiš i drugi jezici ortodoksnih židovskih zajednica u New Yorku.

Knjiga ima 402 stranice, bogati prilog s fotografijama u boji koji zorno oslikavaju život u jednoj od najizoliranijih enklava na svijetu, te sadrži i iscrpan glosar pojmova koji se koriste u ovim zajednicama.

Izdavač na poleđini knjige navodi: ”Gabi Abramac je lingvistica kojoj je pošlo za rukom živjeti u jednoj od najizoliranijih vjerskih enklava današnjice i proniknuti u srž njena društva. Ovo izvanredno štivo upoznaje nas s hasidskom zajednicom koju je Drugi svjetski rat izbrisao s europskog tla, zatirući time i jidiš – jezik koji je u Europi postojao više od tisuću godina. Ovo lingvističko istraživanje znatno je više od upoznavanja s neobičnim jezicima – to je kroz jezik izvedeno poniranje u mnoštvo vidova ove osebujne kulture.”

Cijena knjige je 189 kn. Tijekom festivala povijesti Kliofest 2016, knjiga će se moći nabaviti na izložbenim štandovima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s popustom od 20%.


ISBN 978-953-7963-44-6
Tvrdi uvez, 402 str, ilustracije u boji
Cijena: 189,00 kn

Knjiga - naslovnica

 

 

Comments are closed.